گزارش نشست «بررسی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در جنگ داخلی سوریه»

تاریخ برگزاری: 1397/09/21
کارگروه: خاورمیانه و شمال آفریقا
کد خبر: 1397092141448
تاریخ خبر: 1397/09/21
ارسال کننده: مدیر سایت
دسته بندی: گزارش
آخرین اخبار
نشست تخصصی با عنوان « بررسی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در جنگ داخلی سوریه » در روز 28 آبان 1397 با حضور دکتر مصطفی ترک زهرانی عضو هیئت علمی دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امورخارجه، دکتر سعداله زارعی کارشناس ارشد مسایل خاورمیانه و دکتر امیرمحمد حاجی‌یوسفی عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی در دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

28 آبان 1397

انجمن ایرانی مطالعات منطقه‌ای

دانشگاه شهید بهشتی   

نشست تخصصی با عنوان « بررسی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در جنگ داخلی سوریه » در روز 28 آبان 1397 با حضور دکتر مصطفی ترک زهرانی عضو هیئت علمی دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امورخارجه، دکتر سعداله زارعی کارشناس ارشد مسایل خاورمیانه و دکتر امیرمحمد حاجی‌یوسفی عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی در دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد. در ابتدای نشست دکتر سعداله زارعی نقطه‌نظرهای خود را در زمینه‌ فرایندهای شکل‌گیری بحران سوریه طرح کردند. ایشان با طرح این نکته که «جنگ سوریه اصولا جنگی داخلی نبود»، ماهیت خارجی تحولات سوریه را محور سخنان خود قرار داده و ابعاد این مسایل را تبیین کردند. ایشان گفتند: «از آنجا که بازیگران این جنگ، به نیابت از طرف‌های خارجی اقداماتی را نه تنها علیه کارگزار نظام سوریه بلکه علیه ماهیت این کشور سامان ‌دادند، می‌توان نتیجه گرفت که جنگ سوریه نه جنگی داخلی که جنگی خارجی است. اسنادی از حمایت مالی، لجستیک و تدارکات و آموزش خارجی نیز در این زمینه وجود دارد». 
در ادامه‌ی نشست دکتر مصطفی ترک زهرانی عضو هیئت علمی دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه دیدگاه‌های خود را با تمرکز بر روابط ایران و سوریه پس از داعش -صرف‌نظر از چگونگی شکل‌گیری بحران در این کشور- طرح کرده و گفتند: « از جمله اهداف روسیه در سوریه، مشارکت در بازسازی این کشور، حفظ پایگاه نظامی، امتیازگیری از غرب، اختلاف بین ترکیه و ناتو، مقابله با بازگشت تروریسم و بهره‌برداری از روابط روسیه-اسراییل برای تنظیم روابط با آمریکا است. به نظر می‌رسد ما در آینده در بحث سهم‌خواهی بیشترین چالش‌ها را با روسیه داشته باشیم». ایشان در پایان با برشمردن چالش‌های ایران در رابطه با این کشور خاطرنشان کردند: «نه قدرت نرم و نه قدرت سخت نمی‌تواند جایگزین رویکرد قدرت هوشمند شود. ما در این مرحله باید بازیابی قدرت نرم و مهم‌تر از آن قدرت هوشمند را در اولویت قرار داده و همچنین زیرساخت‌های قدرت سخت در این کشور را به نفوذ تبدیل کنیم». در پایان نشست نیز حاضران برخی نکات تکمیلی و پرسش‌ها را طرح کردند. این نشست با همت  «انجمن ایرانی مطالعات منطقه‌ای» و با همکاری «انجمن اسلامی دانشجویان آزادی‌خواه» برگزار شد.

 

تلگرام