گزارش کوتاه نشست علمی-کارشناسی " پیامدهای توافق جدید مسکو-باکو-ایروان پیرامون قره‌باغ برای ایران "

تاریخ برگزاری: 1399/09/08
کارگروه: اوراسیای مرکزی
کد خبر: 1399090883808
تاریخ خبر: 1399/09/08
ارسال کننده: siyavash1989
دسته بندی: گزارش
آخرین اخبار
گزارش کوتاه نشست علمی-کارشناسی " پیامدهای توافق جدید مسکو-باکو-ایروان پیرامون قره‌باغ برای ایران "

گزارش کوتاه نشست علمی-کارشناسی " پیامدهای توافق جدید مسکو-باکو-ایروان پیرامون قره‌باغ برای ایران "

 

نشست علمی-کارشناسی "پیامدهای توافق جدید مسکو-باکو-ایروان پیرامون قره‌باغ برای ایران" از سوی مرکز مطالعات اوراسیای مرکزی دانشگاه تهران با همکاری انجمن ایرانی مطالعات منطقه‌ای (کارگروه اوراسیای مرکزی)، در تاریخ 4 آذر1399 به صورت وبینار برگزار شد. در این نشست دکتر بهرام امیراحمدیان استاد مدعو دانشگاه تهران و سید محمدرضا دماوندی رئیس انجمن دوستی ایران و ارمنستان، به طرح نقطه نظرهای خود پرداختند. مدیر نشست نیز دکتر الهه کولایی بود.

در نود و دومین نشست علمی-کارشناسی مرکز مطالعات اوراسیای مرکزی، دکتر الهه کولایی ابتدا از دکتر امیراحمدیان و آقای دماوندی برای حضور در نشست تشکر کردند. سپس با مقدمه‌ای در مورد منازعه قره‌باغ و پیامدهای توافق جدید بین سه کشور روسیه، جمهوری آذربایجان و ایروان برای ایران، از دکتر امیراحمدیان خواستند که به طرح مباحث خود بپردازند.

دکتر امیراحمدیان ابتدا به پیشینه منازعه قره‌باغ پرداختند سپس منازعه جدید قره‌باغ را با توجه به نقش روسیه و ترکیه و پیامدهای آن برای ایران تحلیل کردند. ایشان در مورد فرصت‌های پیش آمده برای ایران، گفتند: «ایران یک قدرت منطقه‌ای است و توانایی حفاظت ار مرزهای خود را دارد. این توافق جدید به منافع ایران لطمه‌ای وارد نمی‌کند. هرگونه تحلیل در این زمینه باید منطبق با واقعیت­ها باشد».

در ادامه آقای دماوندی گفتند: «در مورد این جنگ دو موضوع مطرح است:

 1. پیامدهای جنگ قره‌باغ برای ایران 2. پیامدهای توافق برای ایران. در مورد پیامد جنگ، بحث حضور نیروهای تکفیری در شمال غربی ایران و رزمایش نطامی ترکیه و اسرائیل و تثبیت موقعیت اسرائیل در جمهوری آذربایجان مطرح است. در مورد پیامدهای توافق برای ایران، بند نهم توافق مربوط به ایران و موثر بر منافع ایران است. در این مورد دو جنبه مثبت و منفی را باید در نظر گرفت. در مورد جنبه منفی باید گفت که آیا این دالان فقط یک جاده ساده ترانزیتی است؟ پنج کیلومتر حریم این دالان است، بنابراین جاده ساده‌ای نیست. برنامه‌ها نشان می‌دهد برای چنین روزی از پیش برنامه‌ریزی شده بود». ایشان در مورد پیامدهای این توافق ابراز نگرانی کردند و در مورد جنبه مثبت توافق گفتند: «اگر این دالان کاربردی است و می‌تواند به شرایط صلح کمک کند، چرا دالان‌ها را توسعه ندهیم؟».

در پایان این نشست، دکتر کولایی از حضور دکتر امیراحمدیان و آقای دماوندی سپاسگزاری کردند.

تلگرام